Monday, 6 August 2012

Chichen Itza, Merida og turens sidste havskildpadde...

El Castillo blev bygget af Maya´erne i 900-1200 A.D. til dyrkelse af deres gud Kukulkan - den bevingede slange. Templet, som er en del af Chichen Itza, blev i 2007 udnævnt til et af De Syv Vidundere af UNESCO  

 

Menneske-ofringer fyldte meget i Maya´ernes gudedyrkelse. Et af Chichen Itza´s mangle templer er hele vejen rundt dekoreret med kranier, hvilket tyder på at det er her menneskeofringerne kunne have fundet sted.  Maya´ernes "fodboldbane"...her spillede de et primitivt boldspil. Hagen ved det var, at taber-holdet skulle ofres...nogle historikere mener også at vinderne indimellem blev ofret...skod-sport, hvis du spørger mig :-)  Når de ikke lige ofrede mennesker fordrev de vel tiden med en omgang "kryds og bolle"  
Resterne af det som man mener engang var en sprudlende markedsplads...  Fra Tulum tog vi videre til Merida, en fantastisk hyggelig, farverig og kontrastfyldt millionby i hjertet af Yucatan. Hovedformålet var at købe hængekøjer, og da størstedelen af de mexicansk producerede hængekøjer laves i Meridas opland var udvalget stort.  Mettes nye ven...  Dans og glade dage på gaden. Men når der går en læge rundt og tjekker folks blodtryk er gennemsnitsalderen til festen måske lidt højere end hvad godt er...  ...Hyænen Mette har igen kastet sig over en gadesælgers smykker. Og hun nøjes ikke blot med at købe sælgerens armbånd men også al hendes snor til at knytte armbånd...og fik et lynkursus i hvordan man laver dem  Sidste dag tilbragte vi ved stranden i Akumal, hvor vi snorklede rundt for at se havskildpadder...der var nu ikke så mange som forventet :-(  Der var masser af fine ting at blive underholdt af, bl.a. denne rokke der der gravede smådyr op af sandet...  ...men efter 3,5 timers svømmen rund stødte vi endelig på en lille-bitte hawksbill skildpadde, der sad på bunden og spiste søgræs. Desværre blev den uforskammet forskrækket ved synet af os...  Snøft, snøft..og hermed slutter vores Mexi-eventyr..  

No comments:

Post a Comment